Aktuális

Kultúra és ifjúsági programok támogatása:

Purcell: Dido és Aeneas című operájának előadás középiskolás szereplőkkel

Alapítványunk segítségével és a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány támogatásával a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium kórusa, a HANGKÉPZŐ olyan előadást hozott létre, melynek célja, hogy közelebb hozza az opera műfaját a fiatalokhoz.

Az opera a műfajok műfaja, melyben szinte az összes művészeti ág egyetlen csodálatos egésszé áll össze. Irodalom és költészet, zene, tánc, képző- és iparművészetek mind egyetlen célt szolgálnak: azt, hogy közelebb hozzák a hallgatót egy-egy mitológiai vagy történelmi alak vívódásaihoz, átérezzük, és megértsük az időtlen szereplők mély kríziseit.

A barokk operát a középiskolás diákok alkották újra, úgy, ahogy nekik tetszett: az előadók maguk készítették jelmezeiket, aktívan hozzájárultak a koreográfia és a rendezői koncepció kialakításához, és az előadás arculata, plakátja is az ő munkájuk. Emellett részt vettek a hangszeres megszólaltatásban is.

A Kisképző mezítlábas operája képes volt emberközelivé tenni a barokk opera égi arányait, a visszajelzések alapján pedig elvarázsolta a nézőket, legyenek azok kicsik vagy nagyok.

Szociális tevékenységek:

Bajai régió: Számos családba juttattunk el adományokat. Köztük több egyedül élő idős emberhez, Dusnokon, Nemesnádudvaron. Ezek többnyire ágynemű huzatok, törölközők, ruhák voltak. Karácsony előtt a dusnoki óvodába vittünk játékokat, illetve Bajára, a speciális iskolába. Ide évek óta járunk, mikuláscsomagot, illetve adományokból vásárolt játékokat, irodai eszközöket viszünk. A csomagok nagy része házi készítésű száraz sütemény, amit mi magunk csomagoltunk.

Szerencsi régió: A boldogkőváraljai Megyei Gyermekotthonba háromhavonta szállítunk ruhákat, cipőket, játékokat. A miskolci Sajószigeti úti Állatmenhelyre pedig kéthavonta kisteherautóval az állatok alá használt ruhákat. A szerencsi Idősek Napközi Otthonba alkalmanként ruhát, cipőt viszünk, emellett 15 rászoruló család kap tőlünk rendszeresen ruhát, cipőt, élelmiszert, háztartási eszközöket, tányérokat, poharakat stb. Időseknek is rendszeresen segítünk bevásárolni, takarítani, villanyt szerelünk, stb.