Archívum

Hulladékgyűjtési akciók

A tavaszi megújulás idején, az akció során önkéntesek és önkormányzatok bevonásával az ország számos helyszínén gyűjtünk hulladékot. Élőhelyünk és a természet megtisztítása mellett a projekt célja az is, hogy a lakosság felismerje, hogy az élhető környezet megteremtéséhez fontos a környezet-tudatos életmód.

Faültetés

Ezt az őszi projektet a Föld Napja keretében az ország szinte minden megyéjében, önkormányzatok és önkéntesek segítségével végezzük. Célunk vele Földanyánk védelme, a jövő nemzedék életlehetőségeinek biztosítása, illetve az akcióval szeretnénk felhívni a figyelmet a pusztuló természeti környezet megóvásának fontosságára.

Karácsonyi ajándékgyűjtés

Összegyűjtött adományokat (ruhákat, tartós élelmiszert, könyveket, játékokat stb.) gyermekotthonokba, krízisközpontokba, idősek otthonába, hajléktalanokhoz, nélkülöző emberekhez és családokhoz szállítjuk. A karácsony szellemiségéhez hozzátartozik az odafigyelés a nehéz sorsúakra, ugyanakkor ezzel a segítés természetesen nem érhet véget, önkénteseink egész évben folytatják a munkát.

Közösségépítés

Az Alapítvány fontos céljának tartja a közösségi lét építését, ezért számos közösségi találkozót és jótékonysági rendezvényt szerveztünk, kulturális és hagyományőrző programokkal, ahol önkénteseink találkozhattak. A jótékonysági rendezvényeken befolyt összegeket közhasznú projektek lebonyolítására  tudtuk fordítani.

Szociális tevékenységek

Önkénteseink rendszeresen látogatnak több gyermekotthont, krízisközpontot, ahova ruhákat, háztartási eszközöket, gyermekjátékokat és tartós élelmiszert szállítanak. Emellett programokat szerveznek az ott élőknek, többek között gyermeknapi műsorokat kreatív programokkal, illetve igyekeznek őket bevonni a természetvédelmi akcióinkba. Az utcán élőket sem felejtjük el. Önkénteseink meleg ételt, ruhaneműt visznek nekik.

Köszönet